AKS agronyt

Markvandring på St. Jyndevad forsøgsstation

02.07.2020

Der var pænt fremmøde til aftenens markvandring på St. Jyndevad forsøgsstation den 1. juli, hvor et rigtig spændende tema var på programmet.

Varslingssystem for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) er et moniteringsprogram, som har to overordnede formål:

  • At undersøge og varsle tidligt om godkendte pesticider eller deres nedbrydningsprodukter udvaskes til ungt grundvand i koncentrationer over grænseværdien.
  • At forbedre og formidle det videnskabelige grundlag til optimering af de danske myndigheders godkendelses- og reguleringsprocedurer af pesticider på baggrund af de indsamlede monitoreringsdata.

VAP-projektet ledes af De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) i et tæt samarbejde med Institut for Agroøkologi (AGRO) ved Aarhus Universitet og underleverandør Institut for Bioscience (BIOS) ved Aarhus Universitet samt Miljøstyrelsen.

Anette E. Rosenbom fra GEUS og Preben Olsen og Henning C. Thomsen fra Århus universitet var rigtig gode til at fortælle om varslingssystemet på Jyndevad.

Er du interesseret i yderlig information om varslingssystemet kan du klikke ind på www.pesticidvarsling.dk

Er du interesseret i at se video fra en VAP mark hos en landmand kan du klikke ind her https://www.youtube.com/watch?v=5NEgih35UJM&feature=emb_logo

 

 

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK