Nyheder AKS

Et spændende avlermøde

01.03.2019

AKS’ avlermøde på Agerskov Kro torsdag d. 28. februar blev til en spændende dag for de ca. 150 fremmødte andelshavere og gæster. 

Programmet kom langt omkring, og rummede alt fra konkret orientering om avlsåret og fabrikkens drift til et mere provokerende indlæg om, hvorvidt der overhovedet er plads til kartofler i Danmark fremover og hvad branchen bør gøre for at være interessant og relevant for de danske forbrugere.

Herunder viser vi en række billeder fra arrangementet, og der er også mulighed for at hente nogle af de præsentationer der blev vist på mødet, så man kan se eller gense de væsentligste pointer fra disse indlæg.

Bestyrelsesformand Peter C. Petersen bød velkommen til avlermødet og fortalte bl.a. om AKS’ forventninger til den kommende sæson. 

 

Direktør Jens Chr. Jørgensen kunne bl.a. fortælle at både AKS’ produktion og vækstplan indtil videre kun peger én vej – opad!

 

Agrochef Bjarne Thisgaard så tilbage på vækstsæsonen 2018 og orienterede om bl.a. rådgivning og sortsforsøg i vækstsæsonen 2019.

Hent Bjarne Thisgaards præsentation her.

 

Planteavlskonsulent Erik Mikkelsen fra SLF fortalte om kartoffelcystenematoder – og om hvordan man kan bekæmpe dem med det rigtige sortsvalg.

Hent Erik Mikkelsens præsentation her.

 

Konsulent Kristian Elkjær fra KMC Agro holdt et indlæg om vandingsstrategier og om hvordan man sikrer sig den optimale effekt af vandingen af kartofler.

Hent Kristian Elkjærs præsentation her.

 

Marie-Louise Bojsen Lendal er direktør i Tænketanken Frej, og hun gav sit bud på hvordan der fremover skal være plads til kartoflen i Danmark.

Hent Marie-Louise Bojsen Lendals præsentation her.

 

Marie-Louise Bojsen Lendals indlæg fik forsamlingen op at stolene på mere end én måde. Hun bad kartoffelavlerne tilkendegive deres holdning til forskellige spørgsmål om deres avl ved enten at rejse sig eller blive siddende, hvilket både var tankevækkende og underholdene.

 

Applikationstekniker Finn Larsen fra KMC fortalte om nogle af de mange forskellige fødevarer som den danske kartoffelstivelse bliver brugt i over hele verden.

 

Adm. direktør Nicolai Hansen havde gode nyheder med, både i sin status over KMC’s aktuelle situation og forventinger til det kommende år. 

 

De gode takter i KMC kom til udtryk i økonomidirektør Henrik Borums indlæg, hvor der blev lagt op til flere positive rekorder for det indeværende regnskabsår.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK